meny
Fredrik Björlin

Kökschef Frantzèn på NK med restaurangerna Bobergsmatsal, Nordiska kantinen, Botanique & Gaston vinbar. Nobelkock 2007 och 2013 regerande OS vinnare med kocklandslaget 2012


Om mig


Min matlagning baseras på det nordiska köket men med influenser från övriga världen. Traditionell mat presenterad på ett modernt sätt med en twist. Det viktigaste för mig är att den mat som tillagas är god men självklart också vacker. Det är en av de erfarenheter jag fått med mig från kocklandslaget där jag var kapten under perioden 2005-2012 som avslutades med vinst i culinary olympics.

Tävlingsmeriter och övriga hedersuppdrag

2013 - Ansvarade för Nobelmiddagen med Andreas Hedlund
2013 - Utnämnd till kapten i Dream Team av World Association of Chefs' Societies
2012 - Guld i Culinary olympics med kocklandslaget
2010 - Andraplats i Culinary World Cup i Luxemburg
2008 - Andraplats med kocklandslaget i Culinary olympics
2008 - Brons i Culinary olympics med kocklandslaget
2007 - Ansvarade för Nobelmiddagen med kocklandslaget
2006 - Andraplats i Culinary World Cup, Luxemburg
2004 - Tredjeplats med juniorkocklandslaget i Culinary olympics

Arbetsplatser

Frantzen på NK - Nuvarande kökschef
Artipelag
Pontus Group
NK
Vassa Eggen
Oaxen
F12